New version of dutch PDOK services plugin

A short post in Dutch, to let us dutchies know of a new version of the ‘PDOK services plugin’ which eases the use of our national OWS services.

If you want you can install it, and for example view the different soli types of The Netherlands:

De Bodemkaart 1:50000 als WMS en WFS
De Bodemkaart 1:50000 als WMS en WFS

Another nice service is the 25cm Aerial Map of The Netherlands (Luchtfoto 2016 Ortho 25cm RGB).

Happy QGIS’ing all!

2 thoughts on “New version of dutch PDOK services plugin”

  1. Hoi, Ik gebruikte de oude geocodeerder veelvuldig. Voor redelijke grote batches. De geocodeerder plugin was werkelijk super snel! De nieuwe plugin voor QGIS 2.xx lijkt dat niet meer te doen. Doe ik iets verkeerd?

  2. Hoi, ik denk dat je het niet hebt over de pdokserviceplugin, die maar 1 adres tegelijk kan geocoderen, maar over de pdokbaggeocoder: http://plugins.qgis.org/plugins/pdokbaggeocoder/
    Daarin kon je een text file opgeven die hij dan 1 voor 1 geocodeerde.

    Maar sinds 1 april ligt de oude geocodeerservice van pdok eruit, en is vervangen door een nieuwe andere api (https://www.pdok.nl/nl/producten/pdok-locatieserver)

    Ik denk dat de pdokbaggeocoder plugin daar nog niet voor is aangepast. Je zou de auteur van die plugin (Eelke Jager) moeten benaderen om te kijken of hij daar zin/tijd voor heeft. Of een issue aanmaken op github https://github.com/Lytrix/pdokbaggeocoder/issues Als je mij een persoonlijk email stuurt kan ik je zijn mail wel sturen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>