3 thoughts on “(Nederlands) Zelf met de BGT in QGIS werken”

  1. Onlangs heb ik PostgreSQL geïnstalleerd met Postgis. De BAG en BGT heb ik ingelezen in de database en vanuit Qgis kan ik verbinding maken en lagen aanwijzen die ik in de viewer wil zien.
    Als ik het project bestand uit dit bericht download dan krijg ik bij inladen van het project 67 probleemlagen op te lossen. Het probleem lijkt niet in de verbinding te zitten omdat die vergelijkbaar is met de andere verbinding. Met notepad++ het password weggehaald maar dat werkt niet. Volgens mij moet port-5432 zijn port=5432 maar dat helpt ook niet.
    Want kan de reden zijn dat Qgis weigert de lagen in te laden? Misschien een versieconflict? Ik heb Qgis 2.18.16, postgres 10.2 met pgAdmin4 2.1.

    1. Hallo, sinds 2018 heten de geometrie-velden in de BGT PostGIS NL-Extract dump anders (het waarom voert te ver om dat hier uit te leggen). Dat betekent dat ik mijn QGIS BGT projectbestand nog moet aanpassen. Dit moet ik gaan inplannen, ik hoop daar binnen een week aan toe te komen.

      1. Zojuist een nieuwe versie van de zipfile met het QGIS BGT project geplaatst. De downloadlink blijft hetzelfde. Je vindt in de zipfile twee QGIS projectbestanden: v35 voor de PostGIS BGT dumps van vóór 2018, en een v42 voor de PostGIS BGT dumps vanaf 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>