Georefereren van een medaille

Gisteren liep ik de halve marathon van Zwolle met mijn petje op met het vorige QGIS logo. Mijn tijd was zo niet bijzonder (2:08:47) maar de medaille die ik daarmee verdiende wel. Het bevat een plattegrond van de stad Zwolle.

original medal of Zwolle half marathon 2017
De originele medaille van de halve marathon van Zwolle.

Er staan wat gebouwen op afgebeeld maar welke?

Ik besloot de medaille met behulp van QGIS te georefereren en een kaart toe te voegen.

  1. Ik legde eerste de medaille onder de scanner en maakte hiervan een PNG afbeelding.
  2. Vervolgens georefereerde ik de kaart met de Georeferencer plugin in QGIS die standaard wordt meegeleverd en die geactiveerd moet worden via de Plugin manager. Onder het menu Raster kun je dan deze georeferencer tool starten.
  3. Daarna voegde ik via de PDOK plugin de laag lufolabels toe.

Het resultaat ziet u hieronder.

medal-half-marathon-zwolle-on-map

De gebouwen zijn: De Broerenkerk, de Peperbus, de Grote St. Michaelskerk, museum de Fundatie en de oude stadspoort Sassenpoort.

met vriendelijke groet,

Diethard Jansen

One thought on “Georefereren van een medaille”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>