Legenda maken met LegendSVG

QGIS maakt geen bruikbare legenda voor kaarten met taartdiagrammen of cirkels met een variabele omvang. Daarom heb ik een programma geschreven waarmee een legenda kan worden gemaakt in Scalable Vector Graphics-formaat (SVG). In de QGIS composer kan het resultaat als afbeelding aan de kaart worden toegevoegd. Het kan eventueel eerst worden bewerkt met een SVG-editor, zoals Inkscape.

Download hier het programma:
LegendSVG (Windows)
LegendSVG (Linux)

8 thoughts on “Legenda maken met LegendSVG”

 1. Hi,
  Thanks for your program, I donwload http://www.qgis.nl/media/2012/05/LegendSVG_Linux.zip and unzip, but cant run in Ubuntu 12.04.
  In the terminal I wrote ./LegendSVG and the result is “can’t execute binary files.”.
  So I wrote sudo chmod +x ./LegendSVG but when I tray to execute ./LegendSVG have the same problem.
  Can you help me?
  Thanks
  Pablo
  PS: I Sorry, I can wrote in dutch and my english is not very good ;-)

  1. The program was compiled with Lazarus on openSUSE. That may be the reason why it does not work on Ubuntu. I also tried the program on Ubuntu, using the OSGeo-Live DVD, and I got the same error message.

 2. Hi again,
  I can run the windows version using Wine in Ubuntu (and is very good program! thanks!) but cant run the linux version.
  Pablo

 3. Hi,

  Thank you for this great tool ! I am working on a QGis plugin that relies heavily on diagram analysis, and I wonder if you would be ok to release the code of your application so that it can be integrated in QGis as a python plugin. Right now the only alternative is the Diagram Legend Plugin, which would be much better if it offered the same functionnalities as your application. I would be happy to contribute to this integration.
  Regards,

  Christophe

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>